Hiihto


Hiihtokauden päättäjäiset

9.5.2023 vietettiin Kangaslammin hiihtokeskuksessa Sonkajärven Pahkan hiihtokauden päättäjäisiä. Yli 50 lasta osallistui talvella pidettyihin Hippo Cup:n osakilpailuihin. Heistä kaikki palkittiin päättäjäisissä. Vuoden nuorena pahkalaisena palkittiin Aleksi Pallonen.
Pohjois-Savon koululaisten MKV hiihdettiin Lapinlahdella 15.3. Sonkajärveltä mukana oli joukkueet alakoulun ja yläkoulun sarjoissa. Alakoulun joukkue oli 7. ja yläkoulun joukkue oli 4. Tulokset


Piirimestaruudet ja Iivo Cup 4. osakilpailu perinteisellä Iisalmessa:

N8, 1km: 3. Maija Raatikainen, 5. Aada Heiskanen, 6. Ilona Rytkönen ja 7. Elina Raatikainen

M12, 3 km: 9. Aleksi Pallonen

M14, 5km: 3. Niklas Pallonen

NYL, 5km: 3. Maarit Heiskanen

N45, 5 km: 2. Heli Pallonen

Piirinmestaruus parisprintti Iisalmessa:

N8: 1. Maija Raatikainen ja Aada Heiskanen, 2. Emilia ja Ilona Rytkönen

M14: 3. Niklas ja Aleksi Pallonen


Iivo Cupin 3. osakilpailussa skicrossissa Kiuruvedellä Aleksi Pallonen sijoittui viidenneksi P12-sarjassa. Aika-ajossa tehty hieno suoritus jatkui finaalissa.


Iivo Cup:ssa Vieremällä oli vapaalla yhteislähdöt. Pahkasta olivat mukana Elina ja Maija Raatikainen T8-sarjassa, Aleksi Pallonen P12-sarjassa ja Niklas Pallonen P14-sarjassa. 📷 Heli Pallonen

Lasten hiihtokoulu ja nuorten hiihtoharjoitukset

Lasten hiihtokoulu yli 5-vuotiaille ja nuorten hiihtoharjoitukset pidetään Kangaslammella keskiviikkoisin klo 17:30 - 19:00.

Pakkasraja on -13 °C.

Harjoituksissa liikutaan monipuolisesti kehittäen kehon ja suksien hallintaa, opetellaan hiihto- ja mäenlaskutekniikkaa sekä kestävyyttä ikä- ja taitotasoon nähden aikuisten ohjauksessa. Ryhmien päätavoitteena on opettaa lapsia ja nuoria liikkumaan suksilla monipuolisesti. Kehittää opittuja taitoja ja ohjata lapsia liikunnan avulla terveisiin elämäntapoihin.

Ryhmien ohjaajat:  Heli Pallonen, Jari Heiskanen ja Marika Huovinen


Lasten ja nuorten syksyn harjoitukset

Lasten ja nuorten (6-16 v) harjoitukset pidetään jälleen ensi syksynä. Aloitusajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Harjoituksissa liikutaan monipuolisesti kehittäen kehonhallintaa, nopeutta, lihaskuntoa, eri lajitaitoja ja kestävyyttä ikä- ja taitotasoon nähden aikuisen ohjauksessa.