Fin5 suunnistusviikko 14.-19.7.

19.7.2019

Fin5:n kaksi ensimmäistä osakilpailua suunnistettiin Rautavaaran Huuhkajan kankailla, kolmas sprinttikisana Tahkon taajamassa ja neljäs ja viides Tahkon rinteissä.

Seitsemäntoista Pahkalaista oli ilmoittautunut kilpasarjoihin ja lisäksi muutama suunnisti kuntosarjoissa. 

Kahden ensimmäisen osakilpailun Huuhkajan kangasmaasto tarjosi nautittavaa käyräsuunnistusta kangasmaastossa. Mäntykankaat suosivat kovakuntoisia juoksijoita mutta tarjosivat myös suppa-alueita.

 Parhaita suorituksia tekivät Jonna Kärnä, joka voitti 1. osakilpailun sekä Erno-Kalle Rissanen ollen tasaisesti 2. molemmissa käydyissä osakilpailuissa. 

Kolmas sprinttinä Tahkon taajamassa suunnistettu osakilpailu oli haasteellinen reitinvalintojen ja kiellettyjen ylitysten kannalta. Joka tunsi rastimääritteet pärjäsi tarkkuudessa.

Neljännen ja viidennen osakilpailun maasto oli tuttua savolaista ryteikköä ja kivikkoa, vaativaa pienipiirteisyyttä. 

Kokonaiskilpailussa parhaasta pahkalaissuorituksesta Vastasi Nina Kärnä D18E sarjassa. Nina oli neljännen osakilpailun jälkeen kuudentena mutta nousi kolmanneksi hyvällä suunnistuksella viimeisessä takaa-ajona suunnistetussa osakilpailussa.

Nina kertoo lähteneensä takaa-ajoon ilman sijoitustoiveita koska ero kärkisijoituksiin pääsi venähtämää edellisissä osakilpailuissa tulleiden isojen virheiden takia.

Tällä kertaa edellä lähteneet sortuivat kuitenkin suuriin virheisiin ja Nina kuuli yleisörastilla että kolmas sija on hyvinkin lähellä. Viimeiset rastit löytyivät hyvin  ja juoksu kulki niin, että sijoitus oli kolmas.

Fin5 sivu