Nuorten Jukola Turussa

24.8.2019

Nuorten Jukola kisattiin Turun Impivaarassa 24.8. Pahkalta mukana oli yksi joukkue, jossa mukana oli myös Visan ja Koiton värejä sairastumisten vuoksi.

Viestin aloitti Erno-Kalle Rissanen, joka suunnisti erittäin hyvin tuoden Pahkan vaihtoon 7. sijalla, vain 55 sekuntia kärjen jälkeen. Toisella osuudella viestiä vei Emmi Kärnä. Osuudella olisi saanut suunnistaa poika, ja kärkijoukkueet tämän hyödynsivätkin, mutta Emmi pysyi poikien perässä ja toi viestin ensimmäisenä tyttöjuoksijana vaihtoon sijalla 34.

Kolmannen osuuden juoksi koittolaisvahvistus Aada Martikainen. Aada selvitti ensimmäisen Nuorten Jukolansa kunnialla ja Pahka oli kolmen osuuden jälkeen sijalla 52. Alisa Kärnä suunnisti neljännen osuuden tuoden viestin sijalla 54.

Viidennen eli hajonnattoman putkiosuuden suunnisti Venny Rissanen. Vennyn suoritus oli onnistunut, ja sija kohenikin viisi sijaa 49:ään. Kuudennen osuuden viestiä vei Nina Kärnä. Viimeiselle osuudelle lähtiessä Pahka oli 35.

Seitsemännen ja viimeisen osuuden juoksi Iida-Liisa Kuokka Visasta. Iida-Liisa toi Pahkan maaliin sijalla 47.

Joukkueen kokonaissuoritus oli onnistunut, vaikka useimmille pienempiä tai suurempia virheitä tulikin. Viime vuoden sijoitukseen nähden joukkue joutui taipumaan 6:lla sijalla, mutta siihen nähden, että joukkueen kokoonpanoa jouduttiin muuttamaan vielä pari päivää ennen viestiä, oli varajuoksijoiden löytäminen ja viestin läpivieminen jo hieno saavutus.