Toiminta tapaturman sattuessa

Vakuutettuina ovat vuonna 2006 ja myöhemmin syntyneet lisenssin haltijat. Vuonna 2005 ja aiemmin syntyneillä vakuutus EI sisälly automaattisesti lisenssiin. Kaikilla yleisurheilukoulaisillamme on voimassa oleva lisenssi.

13-vuotiaiden ja nuorempien Sporttiturva

Yleisurheilulisenssin Sporttiturva (1.10.2018-30.9.2019)

13-vuotiaiden ja nuorempien Sporttiturva (Vakuutusnumero 06-21956):


Sporttiturva lyhyesti:

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan. Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.

– Hoitokorvaus  15.000 euroa jokaista äkillistä tapahtumaa kohti.
– Haittakorvaus 30.000 euroa.
– Kuolinkorvaus  8.500 euroa.

OP:n lääkärikumppanit löydät sivulta vahinkoapu.op.fi
Lisätietoja sivulta op.fi ja OP:n palvelunumerosta 03030303
Sporttiturvan vakuutusehdot L1801

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa 13-v. ja nuoremmille (s. 2006 ja myöhemmin) seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa:

– ottelu/kilpailu/turnaus.
– harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista.
– kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kuukauden pituisilla matkoilla. Sporttiturva on voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.

Sporttiturva on määräaikainen

Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2018, kun maksat sen lokakuun 2018 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2019.

Vahinko sattui – voiko huippuortopedi hoitaa sinua?

1. Hakeudu Kelakortti mukanasi hoitoon. OP:n lääkärikumppanit löydät sinulta vahinkoapu.op.fi. Suosittelemme hoidattamaan ortopediset vammat Pohjola Terveyden toimipisteissä Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.
2. Pohjola Terveydessä korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä sen aukioloaikana. Saat korvauspäätöksen saman tien. Jos vahinko on korvattava, maksat käynnistä ainoastaan vakuutukseen mahdollisesti kuuluvan hoitokorvauksen omavastuuosuuden.
3. Muilla kumppanilääkäreillä maksa lääkärikulut ensin itse ja tee korvaushakemus OP:n verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OP:n tai muun pankin verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan – kysymme niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen postitse.

Millaisia hoito- ja tutkimuskuluja korvataan?

Sporttiturva korvaa kattavasti lääkärikäynnistä, lääkkeestä, tutkimuksesta ja leikkauksesta maksamiasi kuluja enintään kolmen vuoden ajan:

– lääkärin tai terveydenhuoltoalan ammattihenkilön vastaanotolla suoritettu tutkimus, hoito ja leikkaus, jokaista äkillistä tapahtumaa kohti.
– maksut apteekista myytävistä lääkevalmisteista ja haavasidoksista.
– sairaalan hoitopäivämaksut.
– maksut hammasvamman tutkimuksesta ja hoidoista, ei enimmäiskorvausaikaa.
– maksut korvattavan vamman takia tarvittaessa. ortopedisestä tuesta tai ortopedisestä sidoksesta.
– maksut murtumasta tai leikkaustoimenpiteestä toipumisen vaatimasta fysioterapiasta. Lisäksi fysioterapia korvataan polven ja olkapään vammoissa, joissa fysioterapiaa annetaan leikkaustoimenpiteen sijaan. Fysioterapiaa korvataan kuitenkin enintään 10 hoitokertaa äkillistä tapahtumaa kohti.- maksun kyynär- tai kainalosauvojen vuokrasta.
– matkakulun lähimpään hoitolaitokseen.

Edellytämme, että hoidot ja tutkimukset ovat lääkärin määräämiä ja ne ovat yleisesti hyväksytyn lääketieteellisen käsityksen mukaisia ja korvattavan vamman kannalta välttämättömiä.

Kun vakuutetun vakinainen asuinpaikka ei ole Suomi ja vahinko tapahtuu Suomessa, niin edellytämme, että tutkimus ja hoito aloitetaan Suomessa.

Sporttiturva ei korvaa:

– rasituskipua,- vammoja tai sairauksia, esimerkiksi penikkatautia, jännetulehduksia tai jänteiden kiinnityskohtien tulehduksia.
– vähitellen syntyviä kiputiloja, vammoja tai sairauksia. Edellä mainituista poiketen korvataan rasitusmurtuma tai sen esiaste.
– sairauksia, esimerkiksi nivelkulumaa tai tulehduksia taikka sydän- tai muita sairaskohtauksia.
– nikamavälilevy-, vatsa-, napa- tai nivustyrä.
– ansiomenetystä tai muita välillisiä menetyksiä.
– jalka-, toiminta-, puhe-, ravitsemusterapeutin, psykologin, neuropsykologin, optikon, kiropraktikon, osteopaatin, naprapaatin tai hierojan tai näihin rinnastettavan terveydenhuoltoalan ammattihenkilön suorittamaa tutkimusta ja hoitoa.
– psykoterapiaa tai siihen rinnastettavaa hoitoa.
– lääkinnällisiä välineitä, apuvälineitä, tarvikkeita tai tekojäseniä, paitsi edellä mainitut ortopedinen tuki tai sidos ja kyynär- tai kainalosauvan vuokra
– silmälaseja, kuulokkeita tai hammasproteesia, vaikka ne olisivat rikkoutuneet äkillisen tapahtuman yhteydessä
– välillisiä kuluja kuten majoitus- ja ateriakuluja.

Edunsaaja

Hoito- ja haittakorvaus maksetaan vakuutetulle. Kuolinkorvauksessa edunsaajana ovat vakuutetun omaiset. Edunsaajan voi muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti verkkoviestillä osoitteessa op.fi
Vakuutuspäätös tehdään automaattisesti antamiesi tietojen perusteella maksaessasi vakuutusmaksun. Voit tutustua tarkemmin henkilötietojen käsittelyyn www.uusi.op.fi/tietosuoja/.

Lisätietoa: tästä

14-vuotiaiden ja sitä vanhempien Sporttiturva


A-vakuutus: 
– 20 vuotta ja vanhemmat (s. 1999 ja aikaisemmin) Sporttiturva 120 euroa

B-vakuutus: 
– 18-19-vuotiaat (s. 2000-2001) Sporttiturva 29 euroa

C-vakuutus: 
– 14-17-vuotiaat (s. 2002-2005) Sporttiturva 20 euroa

Sporttiturva lyhyesti:

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena.
Esimerkiksi akillesjänne repeää ja polvi menees sijoiltaan. Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.
–  Hoitokorvaus 15.000 euroa jokaista äkillistä tapahtumaa kohti  – omavastuu 100 euroa, jokaista äkillistä tapahtumaa kohti
–  Haittakorvaus 30.000 euroa
–  Kuolinkorvaus 8.500 euroa
OP:n lääkärikumppanit löydät sivulta vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja sivulta op.fi ja OP:n palvelunumerosta 0303 0303. Sporttiturvan vakuutusehdot L1801.

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?
Sporttiturva on voimassa kaiken ikäisille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa
– ottelu/kilpailu/turnaus
– harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista
– kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kk pituisilla matkoilla.

Sporttiturva on määräaikainen
Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2018, kun maksat sen lokakuun 2018 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, jossa käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2019.

Lisätietoa tästä