Suunnistus ja hiihtosuunnistus


Suunnistuskoulu jatkuu keväällä 2024

Suunnistuskoulu jatkuu ensi keväänä. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Suunnistuskoulussa lähdetään liikkeelle suunnistuksen alkeista, karttamerkeistä ja kompassin käytöstä. Kävellään luonnossa ja opitaan samalla kartan lukemista. Taitojen karttuessa harjoitellaan suunnassa kulkua, reitinvalintoja ja rastille saapumista ja siitä lähtemistä. Suunnistuskoulun tavoitteena on suunnistustaitojen kehittäminen ja ohjata lapsia liikunnan avulla terveisiin elämäntapoihin.

Uudet suunnistuskouluun tulijat, ilmoittautukaa oheisen linkin kautta.

Ilmoittautuminen
2023

Hiihtosuunnistuksen kokonaismaailmancupissa Aapo Viippola sijoittui toiseksi. Nina Kärnän sijoitus oli 16. Aapo Viippola saavutti uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton Itävallan Tauplitzalmissa.

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailuissa Latviassa Aapo Viippola saavutti viestissä kultaa, yhteislähtökilpailussa ja keskimatkalla hopeaa, sprintissä 5. sijan. Nina Kärnä hiihtosuunnisti yhteislähtökilpailussa viidenneksi, viestissä kuudenneksi, keskimatkalla 13. ja sprintissä 27.

Hiihtosuunnistuksen alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Norjan Beitostölenissä Nina Kärnä saavutti sprintissä pronssia.


"Kesän harjoittelu meni todella hyvin ja kunto on ollut nousemaan päin. Tähän mennessä kisat ovat menneet hyvin niin fyysisesti, kuin taidollisestikin. Odotan innolla tulevia EM-kilpailuita ja siellä tavoitteenani on mitali. Onnistuneella suorituksella sen pitäisi olla mahdollista", tiivistää Aapo Hiihtosuunnistuksen maailmancupissa Aapo otti osakilpailuvoiton Ramsaussa käydyssä keskimatkan kilpailussa. Tavoitteena Aapolla on tälle kaudelle EM-mitali ja sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon maailmancupin kokonaiskilpailussa. Aapo asuu Vuokatissa, jossa hänen on mahdollista yhdistää koulu ja tehokas harjoittelu. Aapo opiskelee huippu-urheilijoille suunnatussa koulutuksessa liikuntateknologian koulutuspolulla. 📷 Aapo Viippola
Nina Kärnä suunnistaa ensimmäistä kautta aikuisten sarjassa. Edessä on tiivis kisatalvi niin Suomessa kuin maailmalla. ”Kauden pääsin avaamaan sairastelujen takia vasta joulukuun puolivälin paikkeilla hiukan muita myöhemmin, mutta katsastuksissa onnistuin tekemään lähtökohtiin nähden kohtalaisia suorituksia. Ensimmäinen maailmancupin kiertue kisattiin Itävallassa heti vuodenvaihteen jälkeen. Sprintissä ja takaa-ajossa suoritus takkuili aikalailla, keskimatkalla suunnistus sujui, mutta otin jyrkässä mäessä sukset pois ja mononpohjiin paakkuuntuneen lumen takia en saanut niitä takaisin jalkaan ja aikaa meni hukkaan monta minuuttia. Vaikka tuloksista ei jäänyt paljoa kerrottavaa, reissu oli kuitenkin opettavainen ja mukaan tarttui paljon oppia kohti ensi vuoden Ramsaun MM-kisoja" Nina kertoo. Kausi jatkuu ensi viikolla Latviassa EM-kisoilla. "Odotan ensimmäisiä aikuisten arvokisoja innolla, ja tavoitteena on tehdä huomattavasti parempia suorituksia kuin Itävallassa. Maasto on osittain tuttu vuoden 2019 nuorten maaottelusta, mutta jää nähtäväksi, miten haastava lumitilanne on vaikuttanut kisajärjestelyihin ja ratasuunnitteluun", Nina kertoo. Latviasta kausi jatkuu maailmancupin päätöskierrokselle Norjaan, jossa samalla kisataan myös U23 MM-kisat. Loppukaudesta on vielä tiedossa kotimaan kisoja. 📷 Nina Kärnä

Kuntorastit

2022 kuntorastikalenteri, tapahtumat löytyvät myös Rastilippu -palvelusta.


Sonkajärven kiintorastit ja MOBO-kartta

Sonkajärven kiintorastikartat ovat Kangaslammin hiihtokeskuksen maastosta ja Vesitorninmäen/vanhan valaistun maastosta. MOBO -kartta on Sonkajärven taajamasta. Valmiiksi painettuja karttoja löytyy liikuntahallin aulasta.