Kisaennakko

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SUOMENMESTARUUDET RATKOTAAN OINASJÄRVEN VAATIVILLA RADOILLA


5.3.2022 ratkotaan hiihtosuunnistuksen suomenmestaruudet Oinasjärven vaativissa maastoissa Sonkajärven kunnan 100- vuotis juhlavuoden kunniaksi.

Ratamestari Hannu Heiskanen on tehnyt erinomaisen ja luettavan kartan alueesta jonne on ajettu runsaasti uria. Kelkkaryhmä on pohjustanut uria talven ensilumista lähtien ja urat ovat jo nyt lähes kisakunnossa. Alue on monelle tuttu viimevuosien kansallisista kisoista, uutta aluetta on kolmannes ja ratamestari on suunnitellut uraston ja hiihtosuunnat niin että kokeneetkaan Oinasjärven kävijät eivät pääse hyötymään edellisten vuosien ratojen ja uraston tuntemuksesta. Uria alueella on runsaasti, leveää luistelu-uraa on n. 8 km, kelkkauraa n. 47 km ja hiihtokelpoista tietä n. 1,2 km.

Radat on suunniteltu SM- kilpailujen arvoisiksi kaikille sarjoille vaativine reitinvalintoineen, erityisesti pitkät välit ovat haastavia alueen 50 metrin korkeuseron ja runsaan kelkkauraston vuoksi. Reitinvalinta ja sen toteuttaminen on kaikilla radoilla haastavaa niin fyysisesti kuin taidollisesti. Tarjoamme kilpailijoille upean suunnistuskokemuksen lumisissa maisemissa jossa ei suunnisteta hiihtokeskusten leveiden kilpalatujen ympärillä vaan runsailla metsäisillä kelkkaurilla.

Perinteisesti Oinasjärvellä tarjotaan maukasta kahvia, pullaa, leipää, makkaraa ja keittoa kisailijoille meidän mainion puhvetin toimesta.

6.3. tarjoamme lisää hiihtosuunnistuselämyksiä kansallisella keskimatkalla. Ratamestari on suunnitellut radat keskimatkalle siten että kaikki pääsevät vaativille radoille eri alueille kuin SM kisassa.

Tervetuloa Oinasjärvelle nauttimaan suunnistuksesta ja maaliskuun talvesta luonnon keskellä vaativilla radoilla. Lunta on tätä kirjoitettaessa 70 cm, kuka tietää paljonko maaliskuun alussa.