Valvojan lausunto

Valvojan mietteitä.


Tämän vuoden Savo-Karjalan ja Kainuun alueen pitkänmatkan ja viestin mestaruudet ratkotaan Salmisenkankaan uudella kartalla. Kartan tekijä, Hannu Heiskanen toimii myös aikuisten sarjojen ratamestarina. Lasten radoista vastaa Jari Heiskanen. 
Kilpailumaasto on pääosin karua kangasmaastoa, mutta ei kuitenkaan sileää jäkäläkangasta, vaan sammalen alta löytyy myös epätasaisuutta. Volokinpolun kulkeneet tietää, että myös soita ja soistuvaa maata on harjujen välissä tarjolla, joten reitinvalintoja tehtäessä kannattaa miettiä millaista maata suunnistustossujen alle haluaa. 
Aikuisten radoilla rm työtä on haastanut kilpailualueen kapeus. Tästä johtuen radoilla on rasteja paljon, mutta kyllä mukaan mahtuu myös reitinvalinta mahdollisuuksia. 


Lasten sarjoissa on suunnistuksen ensiaskeleitaan ottavia pihkaniskoja ", joten RR/TR /HD12 ratojen "punainen lanka" on helppous ja turvallisuus. 

Viestipäivän radat on maaston parhaimmalla alueella mahdollistaen tasavertaiset osuudet.


Osanottajien määrä oli järjestäjille iloinen yllätys, mutta toi samalla lisää haastetta kisajärjestelyin. 
Kilpailukeskuksen alue on pieni. Savo-Kajalassa ja Kainuussa koronatartuntojen määrä on alhainen, mutta ottakaa se kuitenkin huomioon kun aikataulutatte siirtymistä pysäköinnistä (300-1000m) 
lähtöön (800m)ettei kilpailukeskuksen alue tarpeettomasti ruuhkaudu. 
Noudattakaa kilpailuohjeissa olevaa koronaohjetta ! 

Pahkalaiset ovat taas kerran järjestäneet suunnistajille hienon mahdollisuuden haastaa itsensä ja kilpakumppaninsa suunistuksen jalossa taidossa.

 Nautinnollista suunnistus viikonloppua. 
Kiitos talkoolaisille. 

Matti Kumpulainen IisVi