Pahka Jukolan viestissä Rovaniemellä

25.8.2021

Jukolan viesti saatiin vihdoin kahden vuoden odotuksen jälkeen juostua Rovaniemen Mäntyvaaran maastoissa. Kilpailukeskuksena toimi raviradan ympäristö ja se tarjosi loistavat puitteet järjestää 12 500 osallistujan tapahtuma.

Lauantaina iltapäivällä käytiin naisjoukkueiden Venlojen viesti, jossa Pahkalta oli yksi joukkue. Joukkueessa juoksivat Nina Kärnä, Teija Heiskanen, Marjo Rönkkö ja Venny Rissanen. Joukkueen loppusijoitus oli 287.

Illan hämärtyessä päästiin starttaamaan koko Jukolan viestin historian pimein kilpailu johtuen ajankohdan siirtämisestä kesäkuulta elokuulle. Pahkalta Jukolassa oli mukana kaksi joukkuetta, joista ykkösjoukkue Erno-Kalle Rissanen, Lari-Antti Rissanen, Roni-Ville Rissanen, Hannu Heiskanen, Juha Martikainen, Nina Kärnä ja Ossi Hyttinen sijoittui 177. ja kakkosjoukkue Timo Peltonen, Pertti Lind, Risto-Pekka Räty, Teija Heiskanen, Esko Turunen, Matti Kankkunen ja Marika Huovinen oli 485.

Radat tarjosivat haasteita molemmissa viesteissä, mutta erityisesti pilkkopimeässä käydyssä Jukolan viestissä, jonka radat oli alunperin suunniteltu kesäkuun yöttömään yöhön. Venlojen viestin radat kiertelivät pääasiassa suoalueita pitkin, mutta Jukolassa päästiin myös hienoille kallioalueille. Ratamestarin erikoinen oli tällä kertaa Jukolan 3. osuudella tarjoiltu 5,14 km mittainen rastiväli kartan reunasta toiseen, vastaavia ei ole viestin historian aikana montaa koettu.

Kun Napapiiri-Jukolan haasteista on selvitty, voidaan katseet suunnata jo ensi vuoden Lukkari-Jukolaa kohti. Kisa on tarkoitus käydä 18.-19.6.2022 Mynämäellä.

Pahkan Venlajoukkue Nina Kärnä, Teija Heiskanen, Marjo Rönkkö ja Venny Rissanen

Kuva: Juha Martikainen